Vláčný díky mrkvi, s minimem cukru a naprosto vynikající. Navíc doma sklidil obrovský úspěch!
Když jsem před měsícem (ups) slavila svátek, byla to skvělá příležitost k vyzkoušení nového receptu. Nemohla jsem se rozhodnout mezi mrkvovým se světlým krémem nebo tmavý korpus s čokoládovým krémem, a tak jsem nechala vybrat vás na Instagramu. A tohle je, moc povedený, výsledek!
Recept je od Kluka v zástěře, který má neskutečný fotky a ještě lepší recepty!
Jak už je u mě trochu zvykem, recept jsem si poupravila. Tentokrát zejména podle surovin a taky formy, co jsem našla doma, haha.
INGREDIENCE:
Těsto:
250g mrkve
150g špaldové mouky
3 vejce
60g řepkového oleje
25g cukru krupice
5PL sojového mléka
2čl skořice
1,5čl kypřícího prášku a jedlé sody
špetka soli
pár flavdrops či jiné sladidlo
2 hrsti vlašských ořechů
Mezivrstva:
ořechové máslo
marmeláda
Krém:
250g polotučného tvarohu
150g ricotty
2 PL moučkového cukru
pár flavdrops či více cukru
POSTUP:
1. Mouku prosejeme a smícháme se zbytkem suchých ingrediencí.
2. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej a mléko.
3. Do toho vmícháme sypkou směs, nasekané ořechy a najemno nastrouhanou mrkev (zbavenou vody).
4. Na závěr vmícháme vyšlehané bílky.
5. Korpus pečeme ve formě o průměru 22cm na 160st cca 40 minut, dokud klobouk nezezlátne.
6. Troubu po dopečení vypneme, pootevřeme a necháme korpus trochu vychladnout.
7. Po vychladnutí ho rozřízneme na půl, potřeme ořechovým máslem a marmeládou.
8. Přidáme krém, který použijeme i na vrch dortu. Dozdobíme ovocem a máme hotovo 🙂
Pokud recept vyzkoušíte, budu ráda, když mi dáte vědět, jak vám chutnal!
Maky <3