Datle jsou potravinou s vysokým glykemickým indexem, což znamená, že nám po jejich konzumaci rychle stoupne hladina krevní glukózy. Proto se doporučují před nebo v průběhu sportovního výkonu jako vhodné doplnění energie. Ale samozřejmě poslouží i jako alternativa ke klasickým sladkostem v průběhu dne. Jen je třeba mít na paměti, že nic se nemá přehánět a to ani v případě počtu snězených datlových kuliček. 🙂

Ingredience:

na obalení:


Postup:

  1. Datle zalijeme vroucí vodou a necháme změknout.
  2. Následně datle i s vodou rozmixujeme.
  3. Přidáme kakao, protein, ovesné vločky a nasekané ořechy.
  4. Z hotového těsta tvoříme kuličky, které dáme na chvíli do lednice.
  5. Mezitím si rozpustíme bílou čokoládu, ve které polovinu kuliček namočíme. Následně posypeme kousky malin. Já použila i karamelový prach.
  6. Zbytek kuliček jsem obalila jen v kokosu.

Produkty označené * seženete na Světplodů. (spolupráce)