Datle jsou potravinou s vysokým glykemickým indexem, což znamená, že nám po jejich konzumaci rychle stoupne hladina krevní glukózy. Proto se doporučují před nebo v průběhu sportovního výkonu jako vhodné doplnění energie. Ale samozřejmě poslouží i jako alternativa ke klasickým sladkostem v průběhu dne. Jen je třeba mít na paměti, že nic se nemá přehánět a to ani v případě počtu snězených datlových kuliček. 🙂
Ingredience:
- 150g sušených datlí*
- 30g kakaa
- 1 odměrka čokoládového proteinu
- 100g ovesných vloček
- hrst vlašských ořechů*
- cca 150ml vody
na obalení:
- 100g bílé čokolády
- rozdrcen lyofilizované maliny*
- 50g kokosu*
Postup:
- Datle zalijeme vroucí vodou a necháme změknout.
- Následně datle i s vodou rozmixujeme.
- Přidáme kakao, protein, ovesné vločky a nasekané ořechy.
- Z hotového těsta tvoříme kuličky, které dáme na chvíli do lednice.
- Mezitím si rozpustíme bílou čokoládu, ve které polovinu kuliček namočíme. Následně posypeme kousky malin. Já použila i karamelový prach.
- Zbytek kuliček jsem obalila jen v kokosu.
Produkty označené * seženete na Světplodů. (spolupráce)