Krásné pondělí!
Dnes pro vás mám jeden z receptů, který se rozhodně neřadí mezi ty s nálepkou fit, s nízkým obsahem tuku nebo bez cukru… Naštěstí už jsem se oproti předešlým rokům dostala do fáze, kdy se nebojím si dát jakýkoliv dezert, místo neustálého přemítání o důvodech, proč bych si ho dávat neměla. Skvělé jídlo k životu zkrátka patří, já ho miluju a určitě bych jednou nerada vzpomínala na to, jak jsem se neustále omezovala a něco si zakazovala…a neměli byste to dělat ani vy. I proto ráda čas od času upeču něco jiného, než zdravější a odlehčené varianty, a vzniknou z toho recepty jako je tento! 🙂
Těsto na korpus jsem použila stejné, jako jsem kdysi dělala do muffinů, po kterých se jen zaprášilo! Tentokrát jsem tyhle muffiny zkusila povýšit na cupcakes, a to přidáním krému z mascarpone a tvarohu, který se s čokoládovým těstem krásně chuťově doplňoval. Tak se do toho pojďme pustit! 🙂
Ingredience:
Těsto:
270g špaldové mouky
30g kokosové mouky
15g kakaa
100g třtinového cukru
100g řepkového oleje
250ml mléka
2 vejce
1čl kypřícího prášku
1čl jedlé sody
70g hořké čokolády
Krém:
150g mascarpone
250g odtučněného tvarohu
40g moučkového cukru
pár kapek flavdrops (případně více cukru)
Postup:
- Vejce o pokojové teplotě vyšleháme s cukrem a olejem do pěny.
- Přidáme jogurt a mléko.
- V jiné misce smícháme špaldovou a kokosovou mouku s kakaem, kypřícím práškem, jedlou sodou a přidáme k tekuté směsi.
Jako poslední si nasekáme hořkou čokoládu a vmícháme do těsta. - Těsto dávkujeme do formiček na muffiny do 2/3 a pečeme cca 20min na 180st.
- Mezitím si připravíme krém. Ingredience pracováváme ihned po vytažení z lednice, aby krém dobře držel. Tvaroh tedy vyšleháme s cukrem a flavdrops a vmícháme do něj mascarpone.
- Když jsou korpusy vychladlé, pomocí zdobícího sáčku na ně naneseme krém.
- Na závěr můžeme cupcakes posypat nastrouhanou čokoládou a dozdobit čokoládovou tyčinkou.