Když jsem nedávno prohlížela všechny recepty, které zatím na blogu mám, překvapilo mě, že tu nemám žádný recept na banana bread. A co by to bylo za foodblog, kdyby na něm chyběl, když je to zrovna jeden z mých nejoblíbenějších zdravých receptů? Přišel čas to konečně napravit.
Hlavní výhodu receptů na banana bread vidím v tom, že můžete použít různé druhy mouky, přidat nebo vynechat ovesné vločky, dát libovolné množství cukru, s kokosem či bez…a víceméně se vám většinou povede. Záleží už jen na poměru surovin, jestli bude sušší jako klasická buchta, nebo vláčný a hutnější jako brownies. Tenhle můj recept bych zařadila do zlatého středu – příjemně sladký a tak akorát vláčný. 🙂
Ingredince
130g špaldové mouky
70g ovesných vloček
40g arašídového másla
2 banány
1 vejce
50g třtinového cukru
20g řepkového oleje
150ml mléka
1 vrchovatá čl skořice
2čl kypřícího prášku
Postup
- Banány a arašídové máslo rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Ke směsi přidáme cukr, vajíčko, olej a mléko a vyšleháme.
- Vedle si v další misce smícháme prosátou špaldovou mouku, ovesné vločky, skořici a kypřící prášek.
- Obě směsi spojíme a znovu promixujeme. Těsto přesuneme do formy, kterou jsme předem vymazali máslem a vysypali kokosem nebo hrubou moukou.
- Pečeme na 175 stupňů cca 35min, dokud chlebík nezezlátne a na špejli se po kontrolním vpichu nelepí těsto.
Budu moc ráda, když recept vyzkoušíte a dáte mi vědět, jak vám chutnal!