Vítám vás u nového článku.

Situace, ve které se právě nacházíme, rozhodně není jednoduchá, to všichni víme. Nikdo neví, co bude dál, kdy se vše vrátí opět do normálu. Věřme, že co nejdříve. Denně jsme tak zahlceni desítkami negativních zpráv, a i to je jeden z důvodů , proč bych s vámi dneska ráda sdílela jeden z mých nejoblíbenějších receptů, který si nyní můžete doma upéct a přijít aspoň na chvíli na jiné myšlenky.  Právě z důvodu omezeného vycházení z domu tak má většina z nás více “volného” času, který i já využívám ke zkoušení nových receptů. Tak tady jeden z nich máte. 🙂

Nadýchaný tvarohový krém, šťavnatá jablíčka a vrstva křehkého těsta vespodu i navrchu… To jsou hraběnčiny řezy, jak je známe od babičky, pouze v trochu zdravější variantě. Nicméně na chuti, na té se toho moc nezměnilo, to mi věřte! 

Ingredience:

TĚSTO:
– 160g špaldové mouky
– 40g kokosové mouky
– 60g cukru
– 20g másla + 30g řepkového oleje
– 3PL mléka
– 2 žloutky
– 1čl skořice

NÁPLŇ:
– 350g odtučněného tvarohu
– 30g moučkového cukru
– 2 bílky
– 2 větší jablka

fit hraběnčiny řezy

Postup:

1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, rozpuštěné máslo a mléko.
2. V jiné misce si smícháme mouku s kypřícím práškem a skořicí a přidáme to ke žloutkové směsi.
3. Těsto propracujeme rukama a jeho 2/3 natlačíme na dno vymazané a vysypané formy.
4. Poté si smícháme tvaroh, cukr a vyšlehané bílky. Tento krém naneseme na těsto a posypeme nastrouhanými jablky.
5. Poslední vrstvu tvoří nahrubo nastrouhaná zbylá třetina těsta.
6. Pečeme na 180 stupňů cca 30-35 minut.

fit hraběnčiny řezy_2

Několik z vás už recept vyzkoušelo a moc jste si ho chválili, což mi vždycky udělá velkou radost! 🙂

Mějte se co nejlépe a dávejte na sebe pozor 🙂

Maky <3