Jsou dny, kdy se vám nechce stát dlouho v kuchyni, ale přeci jen byste si chtěli udělat zdravou a dobrou sváču nebo snídani. Přesně v těchto chvílích ráda sahám po dezertech do skleničky, které jsou rychlé na přípravu a přitom tak skvělé. A ano, v kreativitě se meze nekladou, takže klidně použijte skleničku na whiskey, pokud jako já, jinou menší nemáte, haha!

Spojení hrušek a skořice stále trochu připomíná podzim, a když se k tomu přidá jemný tvarohový krém a zdravá drobenka, je to potěšení na jazyku. Recept je velmi jednoduchý. Jediné, na co si dejte pozor, tak ať použijete opravdu tvaroh z alobalu, protože díky němu se vám krém nerozteče a bude držet více pohromadě. 🙂

Ingredience na cca 3-4 skleničky:

Spodní vrstva:
2 hrušky
1čl skořice
Druhá vrstva:
250g polotučného tvarohu
250g měkkého tvarohu (z alobalu)
Posypka:
60g ovesných vloček
1PL ořechového másla
1čl medu


Postup

  1. Hrušku nakrájíme na malé kostičky, smícháme se skořicí a dáme na dno skleniček.
  2. Tvarohy smícháme spolu se sladidlem, můžeme použít tyčový mixér. Když je tvarohový krém bez hrudek, přendáme ho do skleniček.
  3. Jako poslední si smícháme ingredience na posypku a přidáme jako poslední komponent na tvarohový krém.
  4. Dezert uchováváme v lednici, ale můžeme se do něj pustit hned po vytvoření. 🙂