Jsou dny, kdy se vám nechce stát dlouho v kuchyni, ale přeci jen byste si chtěli udělat zdravou a dobrou sváču nebo snídani. Přesně v těchto chvílích ráda sahám po dezertech do skleničky, které jsou rychlé na přípravu a přitom tak skvělé. A ano, v kreativitě se meze nekladou, takže klidně použijte skleničku na whiskey, pokud jako já, jinou menší nemáte, haha!
Spojení hrušek a skořice stále trochu připomíná podzim, a když se k tomu přidá jemný tvarohový krém a zdravá drobenka, je to potěšení na jazyku. Recept je velmi jednoduchý. Jediné, na co si dejte pozor, tak ať použijete opravdu tvaroh z alobalu, protože díky němu se vám krém nerozteče a bude držet více pohromadě. 🙂
Ingredience na cca 3-4 skleničky:
Spodní vrstva:
2 hrušky
1čl skořice
Druhá vrstva:
250g polotučného tvarohu
250g měkkého tvarohu (z alobalu)
Posypka:
60g ovesných vloček
1PL ořechového másla
1čl medu
Postup
- Hrušku nakrájíme na malé kostičky, smícháme se skořicí a dáme na dno skleniček.
- Tvarohy smícháme spolu se sladidlem, můžeme použít tyčový mixér. Když je tvarohový krém bez hrudek, přendáme ho do skleniček.
- Jako poslední si smícháme ingredience na posypku a přidáme jako poslední komponent na tvarohový krém.
- Dezert uchováváme v lednici, ale můžeme se do něj pustit hned po vytvoření. 🙂