Dezert místo svačiny či snídaně? Ano prosím!
Vždycky jsem dělala chia puding pouze s ovocem, ale tentokrát jsem se rozhodla trochu experimentovat. No a když jsem ochutnala výsledek, nestačila jsem se divit, jak skvělý to bylo! Díky banánu a troše cukru je čokoládová vrstva tak akorát sladká a má skvělou konzistenci, zatímco nabobtnaná semínka dodají celému dezertu strukturu.
Kdybychom se na chia semínka podívali z hlediska výživy, mají nespočet benefitů. Obsahují totiž např. omega 3 nenasycené mastné kyseliny, které podporují činnost mozku, srdce nebo zraku. Dále obsahují hodně vápníku, vlákniny, antioxidantů a vitamínů. Díky své schopnosti vázat vodu dokážou také chránit organismus při zátěži před dehydratací. Za mě to je skvělá potravina, kterou můžeme obohatit náš jídelníček, ať už je přidat do kaše nebo si vyrobit právě chia puding. Nicméně jsou energeticky dost bohaté, takže všeho s mírou😉
.Chia semínka jsou skvělým zdrojem omega 3 mastných kyselin a vlákniny.
Ingredience na 2 porce:
Puding:
50g chia semínek
250ml mléka
1čl javorového sirupu
Čokopěna:
150g tvarohu
150g ricotty
1 banán
20g kakaa
30g kvalitní hořké čokolády
30g moučkového cukru