Krásný den!

Dnes pro vás mám jeden zdravý snídaňový recept na lívance s ovesnými vločkami,  kterým si můžete zpestřit víkendové ráno, nebo si ho připravit i ke svačině.  Lívance jsou neskutečně vláčné, nadýchané a díky banánu a proteinu ideálně sladké. Jsou v nich také zastoupeny všechny makroživiny, takže vás zasytí klidně na celé dopoledne a dodají potřebnou energii. 🙂

Na dozdobení používám většinou kvalitní marmeládu, ale tentokrát jsem použila ořechové máslo a čekankový sirup. Za mě to je asi jedno z nejlepších sladidel, které si můžete koupit. Já běžně používám cukr i med, to ne že ne, ale tohle je skvělá alternativa. Obsahuje mnohem méně fruktózy než třeba zmiňovaný med a zároveň více vlákniny než klasická sladidla. Takže pokud budete mít někdy možnost, určitě ho vyzkoušejte!  Teď už konečně k receptu.

Ingredience na cca 20ks:

100g banánu
2 vejce
20g kokosové mouky
10g špaldové mouky
40g ovesných vloček
½ odměrky proteinu (lze vynechat či nahradit moukou)
10g rozemletého lněného semínka
70-100ml (rostlinného) mléka

dozdobení:
čekankový sirup či marmeláda
tvaroh
kokos

 

Postup:

Banán rozmačkáme vidličkou a smícháme s vejcem. Postupně přidáme zbytek ingrediencí a necháme těsto tak 5 minutek odležet.

Pak už jen na pánvi tvarujeme lívanečky a opékáme dozlatova. 🙂

Zdravé ovesné lívance s tvarohem a sirupem

Dobrou chuť! 🙂

Maky <3