Krásný den,
dnes je první adventní neděle, takže většina z vás se už nejspíš chystá na přípravu cukroví, ale nechci vás ochudit o slibovaný recept na tento skvělý cheessecake!

A jelikož jsem chtěla svoje fotky posunout zase o kousek dál, zkusila jsem doma vyrobit vlastní “food backdrop” a tenhle recept je tak úplně první, který jsem na něm vyfotila.  Stálo mě to pár korun, hodinku času, a na to, že nejsem žádný výtvarník, mám vážně radost z toho, jak se to povedlo! 🙂 Tak doufám, že se vám taky líbí, a teď už konečně k samotnému receptu.

Ingredience:

Korpus:
60g Lotus sušenek
30g kokosové mouky
30g másla
2-3PL mléka

Tvarohová vrstva:
250g jemného tvarohu
250g odtučněného tvarohu
200g ricotty
80g moučkového cukru
1 vejce
špetka citronové kůry

Postup:

Sušenky rozdrtíme, smícháme s kokosovou moukou, rozpuštěným máslem a mlékem.

Sušenkovou směs natlačíme na dno vymazané a vysypané formy, já použila průměr 22cm.

Mezitím si smícháme tvarohy s ricottou, přidáme vejce a cukr. Všechno promícháme mixérem tak, abychom v náplni neměli žádné hrudky.

Tvarohovou směs nalijeme na korpus a dort vložíme do předehřáté trouby na 175 st.

Pečeme 50-60 minut, po upečení ještě pootevřeme troubu a necháme pár minut dojít.

Cheessecake je hotový, když tvarohová vrstva zezlátne.

Dort můžete ozdobit rozdrcenými lotuskami, ale myslím, že i horký ovoce by bylo skvělý! 🙂

Dobrou chuť!

Maky <3