Krásný den!
Dnes tu pro vás mám nachystaný další podzimní recept, tentokrát na můj oblíbený dýňový chlebíček, který musíte vyzkoušet!
Chlebíček je díky dýni krásně vláčný a v kombinaci s ořechy a brusinkami…naprostý nebe v puse.
Navíc recept není vůbec složitý, takže ho zvládne opravdu každý.
Ingredience:
60g ječné mouky
40g kokosové mouky
30g celozrnné špaldové mouky
200g dýně hokkaido
2 vejce
70g třtinového cukru
100ml rostlinného mléka
50ml vody
1PL oleje
2 čl skořice
1čl dýňového koření a kypřícího prášku
hrst brusinek a ořechů
Postup:
Dýni zbavíme semínek, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme celá vejce, třtinový cukr, dýňové koření, skořici a pořádně zamícháme. Dále přilijeme mléko, vodu a řepkový olej.
V jiné misce si smícháme mouky s kypřícím práškem a přidáme k mokré směsi.
Na závěr nasekáme ořechy a brusinky na malé kousky a vmícháme je do těsta.
Těsto vlijeme do formy, kterou jsme si vymazali máslem a vysypali moukou, případně vyložili pečícím papírem.
Dýňový chlebíček pečeme na 180st 35-40 minut.
Dobrou chuť! 🙂
Maky <3