Jak pár minut strávených ve společnosti inspirujících lidí může člověku zvednout náladu!

Dneska odpoledne jsem vyrazila na otočku do Liberce, kde se konala autogramiáda naprosto úžasné kuchařky Cesta k opravdovému jídlu. Autorkami jsou Evička Ehrenbergerová a Markét Gajdošová. Pokud byste je neznali, tak vám je v rychlosti představím. Eva je báječná žena, sportovkyně tělem i duší a maminka holek z A Cup Of Style. Můžete ji  znát díky jejímu foodblogu Moje barevná kuchyně, kde najdete nespočet vynikajících receptů. (Mezi moje all time favority patří banánový chlebík :)). Markéta je výživová specialistka, která stravě a fungování lidského těla jako celku vážně rozumí, a pokud  bych si měla vybrat někoho, komu bych bez obav svěřila svoje zdraví, byla by to ona.

Když tyhle dvě ženy spojily svoje síly, bylo mi jasné, že z toho musí vzniknout něco velkého. Obě dvě jsou pro mě už dlouho velkou inspirací a potkat je osobně byl pro mě moc milý zážitek, na který jsem se dlouho těšila. V tomhle jsou sociální sítě úžasný, jak dokážou sbližovat lidi s podobnými zájmy 🙂

Moje první dojmy

Pár kuchařek už doma mám, ale tohle je mnohem víc než obyčejná kuchařka plná receptů. Jak sami říkají, jejich cílem bylo propojit potěšení z jídla s užitečnými informacemi, které z nás udělají pány svého jídelníčku, a taky dokázat, že zdravé stravování není zas takový oříšek.

Když jsem si s nadšením procházela jednotlivé stránky, nestačila jsem se divit. Ten obsah je vážně neskutečný! Tolik informací, které poskytují odpovědi na ty nejčastější otázky z oblasti zdravého životního stylu, tolik inspirace na recepty, sladké i slané… Nemůžu opomenout ani všechny ty nádherný fotky jídel, při jejichž prohlížení se mi sbíhají sliny o sto šest a moje fotografické srdíčko jen zaplesalo!

Já už teď vím, že se jim vše podařilo, jak mělo, dali do toho celé srdce a že tahle knížka bude i moje srdeční záležitost. Nemůžu se dočkat, až nějaký recept vyzkouším…vlastně nevím, který zkusit dřív, haha!

Může to na vás možná působit, že ji tady až příliš vychvaluju a to ji mám v ruce teprve pár hodin. Ale to jen proto, že jsem stoprocentně přesvědčená o její kvalitě a přínosu pro všechny, kdo si ji pořídí. A taky proto, že si to holky naprostým právem zaslouží!

Tuhle knížku bych s klidným srdcem doporučila každému, kdo stále bloudí v začarovaném kruhu stravy a cvičení a hledá cestu ven. Každému, komu dochází inspirace na každodenní recepty, které jsou jednoduché a přitom tělu dodají kvalitní “palivo”. Zkrátka každému, kdo chce udělat něco pro své zdraví.

Co chci tímto článkem hlavně říct?

To, že tohle je ta společnost lidí, ve které se cítím stoprocentně sama sebou. Taková, kde se nestydím za to, co dělám a že mám jiný zájmy než většina mých vrstevníku. Jsem v ní hrozně šťastná a lidi v ní mi dodávají odvahu a pocit, že to, co dělám, je správný a má to smysl, nehledě na to, co si o tom myslí ostatní. A je to pro mě vždycky něco úžasnýho potkat někoho, kdo je pro mě vzorem a zároveň obdivuju, co dělá.

Přála bych každému, aby si takové svoje místo ve společnosti našel. Aby našel to, co ho opravdu naplňuje a vidím v tom smysl svého života.

Mějte se nádherně a užijte si víkend!

Maky <3